Nieuwe aanvraagprocedure voor personen met een beperking: sneller, persoonlijker en eenvoudiger.

 Binnenkort verandert de Directie-generaal Personen met een handicap (FOD Sociale Zekerheid) haar aanvraagprocedure. De ingewikkelde papieren aanvraag wordt vervangen door een kortere online vragenlijst.

 Wat verandert er concreet voor jou?

Binnenkort kan je  zelfstandig (of met hulp van een familielid of kennis) je aanvraag indienen door met je elektronische identiteitskaart hier in te loggen en een online vragenlijst in te vullen.

Je hoeft geen papieren formulieren meer door je arts te laten invullen. Je geeft  enkel de naam van je behandelend arts op. Zo kan de Directie-Generaal Personen met een handicap rechtstreeks bij hem/haar de medische informatie opvragen.

Wil je hulp?

Dan kan je terecht bij stad Harelbeke, departement burger & welzijn waar we je zullen begeleiden bij het invullen van de vragenlijst.
Je kan ook nog steeds terecht bij de maatschappelijk werkers van de Directie-generaal Personen met een handicap. Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier op www.handicap.belgium.be of bel naar het gratis nummer 0800/987 99. Het gratis nummer is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 13u.

Zodra deze vragenlijst is ingevuld, wordt die elektronisch verstuurd naar de Directie-generaal Personen met een handicap. Daar starten ze onmiddellijk met het behandelen van je aanvraag.  De nieuwe manier van werken moet er voor zorgen dat je aanvraag op termijn sneller, eenvoudiger en persoonlijker wordt behandeld. 

Memo: als je hulp wenst, vergeet volgende zaken niet mee te nemen:

-  Je identiteitskaart;
- Je bankrekeningnummer;
- De naam van je behandelend arts. 
Meer info: www.handicap.belgium.be