logo nexus doorzichtig 8

Muziekfestival van 6.02 tot 21.03.2020

Reservatie via https://www.cchetspoor.be/nexus
of telefonisch : 056 733 420

NEXUS - orgel&C° 2020

Musica H. presenteert de 4e editie van haar muziekfestival, vanaf nu onder de naam NEXUS. Ook dit jaar brengen we een aantal verrassende concerten waarbij ook het historische orgelpatrimonium aan bod komt.

Nexus? Met Nexus willen we de verbinding maken tussen mystieke Middeleeuwse muziek en urban, tussen vakmanschap en community-art, tussen het lokaal cultureel patrimonium en wereldmuziek.

 Da Cantar 2
 Voorstelling in Bavikhove
 

Missa pro defunctis
Cristobal de Morales

zaterdag 15 februari 2020 om 20u
St.-Amanduskerk - Bavikhove

De toegangsprijs voor dit concert bedraagt 15,00 euro.

Voor leden van Bavikhoofse verenigingen en zangkoren is 5,00 euro korting voorzienKaarten met korting te verkrijgen bij Marc Vandevyvere. Ter Coutere 44, 8531 Bavikhove

De "missa pro defunctis", of mis voor de overledenen, is waarschijnlijk geschreven voor het overlijden van Keizer Karel V. In ieder geval werd dit meesterwerk te zijner gedachtenis in 1559 uitgevoerd in Mexico, de nieuwe wereld. Het Vocaal Ensemble Da Cantar legt zich toe op het zingen van 4- tot 8-stemmige renaissancemuziek uit West-Europa.

Da Cantar, vocaal ensemble
Koen Pauly, orgel
Diederik Glorieux, leiding

Meer info https://www.musicah.be

 
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.